Your session has expired.

Your authenticated session has expired due to inactivity. You can close this message and continue as a guest or sign in again before proceeding.

January 11, 2012

Motorola Solutions har inngått avtale med Nokia Siemens Networks om å overta leverandøransvaret for Nødnett

 

 

Motorola Solutions (NYSE:MSI) kunngjorde i dag sammen med Nokia Siemens Networks (NSN) at de har inngått en avtale om overføring av leverandøransvaret for Nødnett. Avtalen inkluderer også overføring av de ansatte i Nødnettprosjektet hos Nokia Siemens Networks til Motorola Solutions.

Transaksjonen planlegges sluttført i løpet av februar 2012, avhengig av godkjenning fra norske myndigheter, herunder statens godkjenning av kontraktsoverføringen.

Nødnett er det nye digitale kommunikasjonssystemet for nød- og beredskapsetatene som er under landsdekkende utbygging i Norge. Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) har ansvaret for å styre utbyggingen av Nødnett, og skal forvalte nettet når det er ferdig. DNK er underlagt Justis- og beredskapsdepartementet.

Motorola Solutions vil, som globalt anerkjent og ledende leverandør av innsatskritiske TETRA-løsninger (Terrestrial Trunked Radio), overta ansvaret som hovedleverandør for videre utrulling, implementering og drift av Nødnett.

Fakta:

• I henhold til avtalen vil Nokia Siemens Networks overføre rollen som Nødnetts hovedleverandør og systemintegrator til Motorola Solutions.

• Når transaksjonen er gjennomført vil Motorola Solutions virkeområde utvides fra å være underleverandør av TETRA teknologi og infrastruktur til å bli hovedleverandør. Ansvaret inkluderer samtlige tjenester for utbygging og implementering av systemet.

• Som en del av den planlagte transaksjonen får ansatte i Nokia Siemens Networks som er involvert i Nødnett muligheten til å bli overført til Motorola Solutions.

• Motorolas TETRA-portefølje består av infrastrukturløsninger, terminaler, applikasjoner og tjenester. Løsninger fra Motorola er tatt i bruk over 100 land over hele verden. Selskapet fortsetter å opprettholde sin ledende posisjon innenfor TETRA-baserte radioløsninger, der de nylig annonserte milepælen på 1,5 millioner leverte TETRA-terminaler i hele verden.

• Motorola Global Services har høy kompetanse på integrering og drift av komplekse nettverk for nødkommunikasjon. Motorola har bakgrunn som systemoperatør for landsdekkende offentlige nødnett. Både som eier av operatørselskapet i Danmark, og som samarbeidspartner til de offentlige nødnettene i Østerrike, Portugal og Irland.

Manuel Torres, corporate vice president og general manager i Motorola Solutions Europa, Midtøsten og Afrika, sier følgende om avtalen:
”Vi er glade for å få muligheten til å styrke vårt langsiktige samarbeid med Direktoratet for nødkommunikasjon gjennom å bli hovedsamarbeidspartner for utbygging og drift av Nødnett. Innsatskritiske radioløsninger er et kjerneområde for Motorola, og vi er ledende på TETRA-teknologi med lang erfaring som systemintegrator.”

Håkon Heier, country manager Motorola Solutions i Norge sier:

”Sammen med DNK og de andre prosjektpartnerne skal Motorola Solutions være med på å levere et kommunikasjonsnettverk som nødetatene og beredskapsorganisasjonene i Norge kan stole på.”

Finn Erik Hermansen, country director i Nokia Siemens Networks Norge, understreker at Motorola Solutions har vært en av de viktigste partnerne i første utbyggingstrinn av Nødnett som leverandør av all TETRA-infrastruktur.

”Basert på god erfaring fra samarbeidet og referanser fra andre prosjekter, mener vi at Motorola er den beste til å ta over som hovedleverandør når Nokia Siemens Networks fremover skal fokusere på mobilt bredbånd for kommersielle operatører. Vi tror denne endringen vil ha positiv innvirkning både på Nødnettprosjektet som helhet og for de prosjektansatte.”

Nettside: Motorola Solutions

For ytterligere informasjon, kontakt:
Håkon Heier
Motorola Solutions
Mobil: +47 90046178
H.Heier@motorolasolutions.com

Elvan Lindberg
Motorola Solutions
Mobil: +46-70-7448893
Elvan.Lindberg@motorolasolutions.com

Finn Erik Hermansen
Country Director, Norway
Nokia Siemens Networks
tel. +47 9054 9210
finn.hermansen@nsn.com

Riitta Mård
Media Relations
Nokia Siemens Networks
Mobile: +358505149718
riitta.mard@nsn.com

Om Motorola Solutions
Motorola Solutions er en ledende leverandør av innsatskritiske kommunikasjonsprodukter og tjenester for bedrifter og offentlige kunder. Gjennom ledende innovasjon og kommunikasjonsteknologi er Motorola Solutions en global leder som gjør det mulig for kunder å yte det beste i kritiske øyeblikk. Motorola Solutions aksjen forhandles på New York Stock Exchange under ticker "MSI". Hvis du vil vite mer, besøk www.motorolasolutions.com. For løpende nyheter, vennligst besøk vårt mediasenter eller abonner på vår news feed.

Om Nokia Siemens Networks
Nokia Siemens Networks (NSN) er ledende på verdensmarkedet for telecom og leverer komplette kommunikasjonsløsninger for mobil- og fastnettoperatører samt tjenester, systemintegrasjon, drift og vedlikehold. Selskapet er representert i 150 land med hovedkontor i Espoo, Finland. www.nokiasiemensnetworks.com

MOTOROLA, MOTO, MOTOROLA LØSNINGER og den stiliserte M-logoen er varemerker eller registrerte varemerker for Motorola Trademark Holdings, LLC og brukes under lisens. Alle andre varemerker tilhører deres respektive eiere. © 2012 Motorola Solutions, Inc. All rights reserved.

Contacts
Motorola Solutions Media Contacts

Please wait...